Cilinderslot vervangen

Een cilinderslot vervangen is soms nodig. Wanneer uw cilindersloten oud zijn en slecht functioneren, zullen de sloten vervangen moeten worden. In sommige gevallen zit het probleem echter in de cilinder of in de sluitplaat in het deurkozijn. Het is belangrijk om te weten wat het probleem is voordat u een cilinderslot gaan vervangen. Bent u net verhuisd dan is het verstandig om de cilinders te vervangen zodat u zeker weet dat u alle sleutels in uw bezit heeft.

cilinderslot

U dient eerst het oude cilinderslot te verwijderen om de nieuwe te gaan plaatsen. Het is eenvoudig om dit zelf te doen, ook al heeft u hier geen ervaring mee. Wij leggen het u uit:

  • U haalt eerst de schroef van de cilinder aan de kopse kant van de deur eruit. De schroef zit ter hoogte van de cilinder en met een schroevendraaier schroeft u deze eruit.
  • Als de schroef eruit is, stopt u de sleutel in het sleutelgat en beweegt de sleutel een beetje heen en weer. De cilinder komt er dan vanzelf uit. 
  • Het cilinderslot vervangen is hierna eenvoudig. Als u het hele cilinderslot (de behuizing) ook wilt verwijderen dan verwijdert u ook schroeven aan de voor- en zijkant van de deur. Het volledige cilinderslot kan dan uit de deur.

Soms komt het voor dat u de sleutel kwijt bent. In dat geval is een cilinderslot vervangen ook mogelijk. Eerst verwijdert u het beslag van het cilinderslot door de schroeven los te draaien. Om de deur te kunnen openen dient u de cilinder eruit te halen. Een optie hiervoor is het uitboren van het cilinderslot. U kunt ook een bahco of waterpomptang erbij halen en deze heen en weer te wrikken (naar links en rechts). De cilinder zal hierdoor breken op de zwakste plek, precies in het midden bij de meenemer. U kunt dan één helft uit de deur halen en de meenemer ligt dan als het goed is nog in het slot. Met een schroevendraaier kunt u de meenemer naar de andere kant schuiven. Het slot is dan als het ware omgedraaid en de deur kan worden geopend. U kunt nu het cilinderslot vervangen.Voor het kopen van een cilinderslot bent u bij Haverkamp Deventer aan het juiste adres.

Berichten gemaakt 75

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven